Turlar

Genel Bilgiler

İSTANBUL – EDİRNE

25 – 29 EKİM 2025      (4 GECE / 4 GÜN)

Hareket Tarih ve Saatleri

HAREKET: 25 EKİM 2025 CUMARTESİ KONYA – İSTANBUL

Siz değerli misafirlerimizle Konya Anıt Devlet Tiyatrosu önünde buluşarak saat 22.30’da İstanbul’a hareket ediyoruz.

Program

1.GÜN: 26 EKİM 2025 PAZAR      İSTANBUL

Sabah saatlerinde İstanbul’a varışımızla ilk olarak kahvaltımızı aldıktan sonra tarihi yarımadayı keşfe çıkıyoruz, 400 yıl boyunca Osmanlı imparatorluğunun yönetim merkezi olan Topkapı Sarayına giriyoruz. Burada; Kapılar, Surlar, Mutfak, Çin Porselenleri, Gümüş Eserler, Avlular, Kutsal Emanetler, Hazine Dairesi, Padişah elbiseleri, Saatler, Bağdat ve Revan Köşklerini geziyoruz. Ardından Dünya’nın en eski ve büyük kiliselerinden olan Ayasofya’yı ve yabancıların Mavi Camii dedikleri; Sultanahmet Camii’ni rehberimizden dinledikten sonra; İstanbul’un tarihi merkezinin çekirdeğini oluşturan Antik dönemlerde Hipodrom meydanı Osmanlılarda da At Meydanı denilen Sultanahmet Meydanına varıyoruz. Alman İmparatoru Wilhelm tarafından hediye edilmiş Alman Çeşmesi, Mısır Firavunu Tutmes 3’ün Dikilitaşı ve Yılanlı Sütunu geziyoruz. Sonrasında Roma’dan başlayıp İstanbul’a kadar devam eden antik yolun başlangıç noktası aynı zamanda Dünyanın sıfır noktası kabul edilen Milenyum Taşını, Bizans Su Terazisi’ni gördükten sonra antik dönemlerde İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan sarnıçlardan en büyüğü olan Yerebatan Sarnıcını görüyoruz. Ardından Kapalıçarşı’da serbest zaman verdikten sonra otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Ramada Encore By Wyndham Istanbul Bayrampasa vb.)

 

2.GÜN: 27 EKİM 2025 PAZARTESİ     İSTANBUL

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Eyüp Sultan Camii’ye geçiyoruz. Eyüp Sultan Camii ve Eyüp Sultan Türbesini geziyoruz. Son olarak Pierre Loti Tepesi’ne çıkıyoruz. Pierre Loti Tepesi, İstanbul’un Eyüp ilçesinde Haliç’e nazır bir tepedir. Bu ziyaretlerimizin ardından Yalılarıyla, Saraylarıyla, Kız Kulesiyle ve Martılarıyla meşhur İstanbul’u bir de denizden seyretmek amacıyla Tekne ile Boğaz Turumuzu gerçekleştiriyoruz. Tekne turumuzun ardından İstanbul’un tarihi özelliklerini koruyan, 100 yıl önceki Avrupa etkisindeki mimari mirasıyla görülmeye değer Beyoğlu, Taksim ve Galata Kulesi gezimize yürüyerek başlıyoruz. Yürüyüşümüz esnasında Beyoğlu’nda Saint Antuan Kilisesi, Mısır Apartmanı, Galatasaray Lisesi Taksim’de Cumhuriyet Anıtı ve Galata’da 6. yy.’da, Bizans İmparatoru tarafından Fener Kulesi olarak ahşaptan yapılan İstanbul’un ve Dünya’nın en tarihi yapılarından biri olan Galata Kulesini panoramik olarak gördükten sonra otele transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Ramada Encore By Wyndham Istanbul Bayrampasa vb.)

 

3.GÜN: 28 EKİM 2025 SALI  EDİRNE – İSTANBUL

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Edirne’ye hareket ediyoruz. Edirne’deki gezimize ilk olarak Osmanlı mimarisinde çığır açan ilklerin buluştuğu Üç Şerefeli (Burmalı) Cami ve Mimar Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Osmanlı Türk sanatının ve dünya mimarlık tarihinin başyapıtlarından olan Selimiye Cami’sini ziyaret ediyoruz. Sultan III.Murat zamanında Selimiye Cami'sine gelir sağlamak amacıyla yaptırılan Arasta Çarşısını gezeceğiz ardından turumuza tarihi Kırkpınar Yağlı güreş meydanını görerek devam edeceğiz. Osmanlı Rus Savaşı'na kadar aralıksız 400 yıl ruh ve akıl hastalarının müzik, su sesi ve güzel kokularla tedavi edildiği, 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II. Bayezid Külliyesi'ni (Sağlık Müzesi) gezeceğiz ve son olarak Edirne'nin ilk kapalı çarşısı olan ve Osmanlı'dan günümüze miras kalan Bedesten ve Eski Cami'yi gezdikten sonra İstanbul’daki otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Ramada Encore By Wyndham Istanbul Bayrampasa vb.)

 

4.GÜN: 29 EKİM 2025 ÇARŞAMBA      İSTANBUL – KONYA

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyor ve Büyükada’ya hareket ediyoruz. Büyükada’ya varışımız ile Ada’nın keyfini dinlenerek çıkartmak isteyenlere serbest zaman veriyoruz. Büyükada’nın muhteşem doğasını, buradan tüm adalar ve İstanbul’u, dıştan Reşat Nuri Gültekin’in evini gördükten sonra ada turumuzu sonlandırıyor ve Konya’ya hareket ediyoruz. Konya’ya varışımızla siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

Hizmet Ücret Bilgileri

İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI FİYATI                   : 15.750 TL

TEK KİŞİLİK ODA FARKI                                           : 5000 TL

0-6 YAŞ ÇOCUK BEDELİ                                            : ÜCRETSİZ         KOLTUK ALINIRSA: 5250 TL

7-12 YAŞ ÇOCUK BEDELİ                                         : 11.250 TL

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

* 3 Gece Otel Konaklaması

* 4 Sabah Kahvaltısı

* 3 Akşam Yemeği

* Tekne Turu

* Profesyonel Rehberlik Hizmeti

* Zorunlu Seyahat Sigortası

* Ulaşım

 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Kişisel harcamalar

* Müze ve Ören yerleri giriş ücretleri

* Yemeklerde alınan ekstra içecekler

* Öğle Yemekleri ve son gün akşam yemeği